
De lente begint weer. En meteen kunnen veel mensen dan weer last krijgen van hooikoorts.
Wat is hooikoorts nu precies? Eigenlijk is het een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op stuifmeel of pollen van sommige grassen, planten en bomen die in bloei staan.
Maar vaak is er ook een kruisallergie met voeding. Soms geven de voedingsmiddelen het hele jaar wel klachten, maar heb je niet door dat het met hooikoorts te maken heeft. En soms treed de allergie alleen op wanneer er ook daadwerkelijk pollen in de lucht aanwezig zijn.
Veel plantaardige voedingsmiddelallergenen zijn hittegevoelig. Dat kan betekenen dat een appel (rauw, vers) klachten veroorzaakt terwijl appeltaart (gebakken, verwerkte appel) zonder problemen gegeten kan worden.
Met Nei therapie kunnen we dieper kijken welke kruisallergieën er allemaal bij je aanwezig zijn. En deze kunnen we stuk voor stuk ontstoren.
Een voorbeeld. Ben je gevoelig voor de de pollen van de berk, hazelaar of els. Dan heb je grote kans dat je ook niet goed reageert op aardbeien, appel, tomaten, pinda, enz.
Dus vind je het interessant om dit te onderzoeken zodat je zonder klachten het voorjaar in kunt?
コメント